Klíma karbantartás

 

Oldalfali split klíma karbantartásának díjai:

 

1 db készülék esetén: 7000 Ft +áfa/db

2-4 db készülék esetén 6000 Ft + áfa/db

5 db vagy több készülék esetén 5000 Ft + áfa/db

 

Általunk telepített és rendszeresen karbantartott berendezések 5000 Ft + áfa/db

 

 

Miért szükséges a klíma karbantartása?

 

- A beltéri egységben található elpárologtatón a levegő páratartalma lecsapódik, ezáltal kondenzvíz képződik. Ez a folyamat segíti elő a baktériumok és gombák elszaporodását, a cseppvíztálca és a kondenzvezeték penészedését, algásodását. Ezek a kórokozók kellemetlen szagúak, légúti megbetegedést okozhatnak. Az algásodás eldugíthatja a cseppvíztálca lefolyóját vagy a kondenzvezetéket, ami szintén sok kellemetlenséget okozhat.

- Hasonlóan fontos a berendezés jó működéséhez az elpárologtató tisztítása, a levegő áramoltatására szolgáló "mókuskerék" tisztán tartása. Aminek túlzott elkoszolódása a klíma üzemszerű működését veszélyezteti.

- A karbantartás fontossága nem ért véget a beltéri egységgel, mivel a kültéri egység is  fontos szerepet tölt be a készülék működése szempontjából. Az itt található hőcserélő tisztán tartása a portól, az időszakos nyárfavirágzástól nagyon fontos. Mivel a hőcserélő lamelláin átáramló levegő hűti a hőcserélőt, ennek elkoszolódása megakadályozza a levegő áramlását, ami a berendezés megállásához vezethet.

- A klíma karbantartása elősegíti a készülék üzemszerű működését, meghosszabbítja a berendezés élettartamát.      Ezt bizonyítja az is, hogy a klímaberendezéseket gyártó cégek csak úgy vállalnak garanciát termékeikre, ha a rendszeres karbantartás igazolhatóan megtörtént.